Marokkanen spioneren voor Frankrijk in vaderland

buitenland
21
25 jun '12
Frankrijk zou verschillende Marokkanen met een bepaalde specialiteit werven om in Marokko te spioneren onder het mom van 'bestrijding van terrorisme en religieus extremisme'.

Hibapress meldt dat de Franse inlichtingendienst talloze Marokkanen heeft geworven die actief zijn in een aantal technische disciplines en wetenschappen van het islamitisch recht en islamitische jurisprudentie. Zij richten zich daarbij vooral op jong talent en maken hen vervolgens wijs dat hun infiltratie slechts dient om terrorisme tegen te gaan.

De inlichtingendienst zou inmiddels zelfs geleerden en predikers uit Marokko, Algerije en Mauritanië in dienst hebben om te infiltreren bij de Marokkaanse bevolking. De autoriteiten in Marokko hebben nog geen reactie gegeven op de bevindingen. Op social media reageren Marokkaanse jongeren ondertussen verbolgen over de infiltraties. Zij zien dit als verraad van je eigen volk en islamitische broeders.

Ook in Nederland gaan verhalen rond over spionnen die in Marokko actief zijn voor de Nederlandse overheid. Hier is echter nog geen concreet bewijs voor.

© Redactie 2012
marokko
frankrijk
spionage
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?