Langer in Marokko op vakantie? Boete voor schoolverzuim

algemeen
38
26 jun '12
Het aantal ouders dat de leerplichtwetten in vakantietijd negeert is vorig jaar met tien procent toegenomen. In totaal werden 6500 kinderen een dag eerder dan de officiële start van de vakantie mee op vakantie genomen of kwamen een dagje later terug.

Het ministerie van Onderwijs zet vanaf dinsdag sociale media in om deze aantallen terug te dringen.Via Twitter en Facebook kunnen ouders vragen stellen aan het ministerie over wat wel en niet mag volgens de Leerplichtwet. Volgens Minister van Onderwijs Marja Van Bijsterveldt (CDA) hebben ouders een voorbeeldfunctie voor hun kinderen. "We gaan daarom ouders nog beter informeren over wat wel en niet is toegestaan." 
Er is sprake van zogeheten 'luxeverzuim' als een leerling buiten de schoolvakanties zonder toestemming en uit eigen belang van ouders of kind niet in de klas zit. Bij luxeverzuim kunnen ouders worden vervolgd of een boete krijgen. Die boete kan oplopen tot bijna vierduizend euro.

Basisschoolleerlingen en leerlingen in het voortgezet onderwijs in regio Zuid hebben dit jaar als eerste vakantie, op 29 juni. Een week later volgt regio midden Nederland en voor regio Noord start de zomervakantie op 14 juli.

© Novum 2012
marokko
ouders
leerplicht
school
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?