CDA wil hoofddoeken en kruisjes verbannen bij politie

algemeen
67
27 jun '12
Al het uiterlijk vertoon van religie moet voor rechters en agenten worden verboden.

Naast tulbanden, keppeltjes of hoofddoeken mogen ze ook geen kruisje meer om de hals dragen, vindt het CDA. Het partijbestuur wil dit voorstel opnemen in het verkiezingsprogramma, bevestigt een woordvoerder woensdag na een bericht hierover in het Nederlands Dagblad. De CDA-leden kunnen hier zaterdag bij het partijcongres over beslissen. Het idee is overgenomen van de CDA-afdeling in de stad Utrecht. Het verbod is volgens de partij een manier om de neutraliteit te waarborgen. Bij agenten en rechters is het volgens de partij belangrijk dat ze neutraliteit uitstralen.
 
Voor een ambtenaar achter de gemeentebalie of een trambestuurder zou dat niet zo veel uitmaken. Het lijkt erop dat het CDA op deze manier de regels voor overige ambtenaren soepeler wil maken of wil beschermen. Enkele jaren geleden lag een tramconducteur nog in de clinch met het Amsterdamse vervoerbedrijf GVB over een kruisje dat hij over zijn kleren wilde dragen.

Volgens het GVB verstoorde dat de uniforme uitstraling van de bedrijfskleding. Het gerechtshof stelde het GVB in 2010 in het gelijk.

© Novum 2012
politie
hoofddoeken
keppeltjes
cda
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi