'Afellay begrijpt verkoopplan Barcelona'

sport
19
30 jun '12
Ibrahim Afellay begrijpt het vermeende standpunt van de club dat men de aanvaller wil verkopen.

Dat schrijft de Spaanse krant Sport zaterdag. Afellay kwam in zijn eerste anderhalf jaar - mede door blessures - weinig aan spelen toe in Barcelona. Ook geheel fit hoeft de buitenspeler niet te rekenen op een basisplaats en dat heeft hem wel één en ander duidelijk gemaakt. 

Het liefst zou Afellay zich nog willen bewijzen bij Barça, maar hij begrijpt dat de Catalaanse topclub een goed bod vermoedelijk niet zal weigeren. Met name het Franse Lille wordt nadrukkelijk met de international in verband gebracht.

Afellay moet in Frankrijk de opvolger worden van Eden Hazard, die voor 35 miljoen euro naar Chelsea vertrok. Lille heeft nu zeven miljoen euro gereserveerd voor het aantrekken van Ibi, Barcelona mikt echter op een transfersom van tien miljoen euro.

De 26-jarige Utrechter werd in de winterstop van het seizoen 2010/11 voor drie miljoen euro overgenomen van PSV. De Eindhovenaren zouden bij een nieuwe overgang van Afellay aansprak maken op een klein gedeelte van het transferbedrag. Eerder werden Internazionale, SS Lazio en Liverpool al aan de Nederlander gelinkt.

© Voetbalprimeur 2012
afellay
fc barcelona
transfer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi