Dibi ook tevreden met lagere plek binnen GL

algemeen
1
1 jul '12
Tofik Dibi neemt ook genoegen met een lagere plek op de kandidatenlijst van GroenLinks dan plaats tien.

Dibi heeft aangegeven dat op de tiende plek gezet wilde worden. Hierdoor leek het alsof een plek lager op de lijst voor hem onaanvaardbaar zou zijn, maar dat is niet het geval, zegt hij zaterdag op het partijcongres van GroenLinks.Dibi verloor vorige maand het lijsttrekkersreferendum van Jolande Sap. Daarop gaf hij in eerste instantie aan op de tweede plek van de kandidatenlijst geplaatst te willen worden. 

Enkele dagen later kwam hij daarop terug en verklaarde hij op de tiende plaats te willen staan.Bij GroenLinks beslissen de leden over de volgorde van de lijst. Kandidaten kunnen zelf aangeven vanaf welke plek ze verkiesbaar willen zijn. De meeste kandidaten zeggen dat ze vanaf een bepaalde plek op de lijst willen. Als het congres hun die plek dat niet geeft, kunnen ze nog wel op een lagere stek worden gezet.

In de congreskrant staat dat Dibi alleen voor plek tien wil gaan, maar dit berust volgens het Kamerlid op een misverstand. "Ik heb nooit gezegd dat ik alleen als tiende op de lijst wilde. Als het congres dat zo beslist, ga ik ook op de elfde of twaalfde plaats staan", zegt hij tegen Novum Nieuws. Of dit genoeg is voor een Kamerzetel is nog maar de vraag. GroenLinks staat op dit moment op ongeveer zes zetels in de peilingen. 

Dibi hoopt dat hij bij de verkiezingen op 12 september genoeg voorkeurstemmen krijgt om met een eigen mandaat de Kamer in te komen.

© Novum 2012
tofik dibi
groenlinks
kabinet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?