Spaanse bondscoach verwacht open finale

sport
139
1 jul '12
Vicente del Bosque denkt niet dat de EK-finale een tactisch steekspel gaat worden.

"Het wordt een open finale omdat we allebei ongeveer dezelfde speelstijl hanteren", zegt de Spaanse bondscoach. "Met Pirlo, Marchisio en Montolivo in de gelederen is Italië ook een team dat wil voetballen. "Del Bosque herkent zich totaal niet in de kritiek die de Spanjaarden na de laatste wedstrijden kregen over de gehanteerde speelwijze. De regerend Europees- en wereldkampioen zou het combinatiespel te veel tot kunst verheffen maar veel te weinig kansen creëren. 

"Het team is op enkele plaatsen gewijzigd, maar de kern blijft hetzelfde. We spelen niet anders dan voorheen."Spanje en Italië kwamen elkaar dit EK al eerder tegen. In groep C eindigde hun onderlinge ontmoeting in 1-1, door doelpunten van Antonio di Natale en Cesc Fabregas. 

"Italië is tijdens het toernooi alleen maar beter geworden en staat verdiend in de finale", vindt Del Bosque. "Ze zijn zo ver gekomen met aanvallend voetbal dus dat zullen ze in de finale ongetwijfeld weer laten zien.

"Del Bosque lijkt in de aanval opnieuw te kiezen voor Fabregas, na een weinig overtuigend optreden van Alvaro Negredo in de halve eindstrijd. Zijn Italiaanse collega Cesare Prandelli houdt naar verwachting vast aan de formatie die Duitsland donderdag met 2-1 versloeg.

© Novum 2012
ek-2012
spanje
italië
ek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?