'Batmanschutter' heeft aanslag maandenlang gepland

buitenland
10
22 jul '12
De schutter ging uiterst doordacht te werk en nam de tijd voor zijn plan.

De schutter die donderdagnacht om zich heen schoot in een bioscoop in de Amerikaanse voorstad Aurora heeft zijn aanval maandenlang gepland. Hij is daarbij berekenend en goed doordacht te werk gegaan, concludeert de politie. De verdachte bestelde de afgelopen vier maanden via internet zesduizend kogels. Bij een webshop voor agenten en militairen kocht hij een aanvalsvest, twee magazijnhouders en een mes. 

Directeur Chad Weinman van de website, tacticalgear.com, wijst erop dat zijn bedrijf duizenden orders per dag verwerkt en dat er niets ongebruikelijks aan de bestellingen van de verdachte was. De schutter regelde via internet ook de explosieven die hij gebruikte voor de boobytraps in zijn huis. De vallen in het huis van de verdachte zijn zaterdag verwijderd. Een klein explosief is tot ontploffing gebracht, de rest is onschadelijk gemaakt.

 In de vallen werden onder meer explosieven, chemicaliën en tonnen met brandbare vloeistof gebruikt. Er was bedrading aangelegd om de boel de lucht in te laten gaan zodra iemand binnen zou treden. De omwonenden waren geëvacueerd en kunnen nu weer naar huis. De schietpartij tijdens een nachtelijke première van de nieuwste Batman-film kostte aan twaalf mensen het leven, onder wie een meisje van 6 jaar. 

Er vielen 58 gewonden. President Barack Obama reist zondag af naar de staat Colorado om de gewonden en de families van de doden te bezoeken.

© Novum 2012
bioscoopschutter
aurora
denver
batman
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?