Christenen willen Marokkanen bekeren
De Christenen zijn actief bij de grenzen van Algeciras, Ceuta en Melilla.
22 July 2012
lifestyle

Marokkanen in het buitenland werden verrast door bekeerders die hen boeken, folders en cd's meegaven. Op deze manier moet het promotiemateriaal in Marokko komen en de nodige mensen informeren om ze op langere termijn zelfs te bekeren. De vakantiegangers gaven het materiaal voor een groot deel af bij Marokkaanse posten aan de grenzen. Onderzoeker, Mohammed Saroutti, meldt dat het grote doel van de missionarissen is om 10% van de Marokkanen te bekeren tot het Christendom. 

Dat plan moet in 2020 bereikt zijn. Om het bekeren tegen te gaan hebben de Marokkaanse autoriteiten verschillende maatregelen genomen. In 2011 riep specialist in evangelisatie Anwar Hamdouni op om een speciale organisatie op te zetten tegen de evangelisatie in het Noord-Afrikaanse land.

De verspreiding van een ander geloof dan de islam is strafbaar. De maatregelen staan echter haaks tegenover de situatie in Marokko. Christenen leven in harmonie met de Marokkaanse moslims en hebben de vrijheid om het geloof te uiten in grote kerken door heel Marokko. 

marokko
christenen
evangelie
islam
ramadan
geloof
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi