Jongetje (11) vliegt zonder paspoort en controle naar Rome

buitenland
27
25 jul '12
De jongen is zonder enige controle naar Rome gevlogen.

Een 11-jarige jongen is er dinsdag in geslaagd op de luchthaven van Manchester zonder paspoort en boardingkaart aan boord te gaan van een vliegtuig naar Rome zonder dat het op het vliegveld aanwezige personeel dat doorhad. Dat heeft een woordvoerder van de luchthaven woensdag gezegd. "Het moge duidelijk zijn dat de benodigde papieren onvoldoende waren gecontroleerd door de beveiliging en bij de boarding gate", zei de woordvoerder.

Liam Corcoran stapte dinsdag op een toestel van prijsvechter Jet2.com. Hij was aan de aandacht van zijn moeder ontsnapt en in zijn eentje naar de luchthaven gereisd, meldde het Manchester Evening News. Bij terminal 1 volgde hij een gezin. Beveiligers lieten hem door de scanner, maar hun viel niet op dat hij geen papieren had. Noch bij de gate noch in het vliegtuig hoefde Corcoran een paspoort of boardingkaart te laten zien. 

Toen andere reizigers doorkregen dat de jongen in zijn eentje reisde werd het personeel ingelicht. De kapitein informeerde daarop de autoriteiten. Op de Romeinse luchthaven Fiumicino bleef de jongen aan boord en keerde met hetzelfde vliegtuig weer terug naar Manchester. Daar werd hij in de avond door zijn moeder opgewacht. Enkele medewerkers van de luchtvaartmaatschappij en de luchthaven zijn in afwachting van een onderzoek op non-actief gesteld. 

Met de Olympische Spelen in Londen voor de deur is in Groot-Brittannië een discussie ontstaan over de veiligheid op de Britse luchthavens.

© Novum 2012
olympische spelen
rome
liam corcoran
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?