Instanties faalden bij dood Naoufel (3)

algemeen
36
30 jul '12
Er is veel kritiek op Jeugdzorg bij de dood van Naoufel.

Bureau Jeugdzorg en de Jeugdgezondheidszorg in Utrecht hebben fouten gemaakt bij de zorg van Naoufel (3) uit Utrecht, die vorig jaar waarschijnlijk door toedoen van zijn moeder en haar vriend omkwam. Dat schrijft de Inspectie van de Jeugdzorg maandag na onderzoek. Jeugdzorg zou de risico's die de peuter liep onvoldoende in beeld hebben gehad toen het jongetje in 2008 niet langer onder toezicht stond. 

Het zicht van Jeugdgezondheidszorg op de veiligheid van de peuter was volgens de inspectie matig . Ook deelde de instantie informatie onvoldoende met andere instellingen. Direct na zijn geboorte in 2007 werd Naoufel onder toezicht gesteld, onder meer vanwege het risico op mishandeling. Het jaar erop werd dat toezicht niet verlengd. Begin vorig jaar deed de Raad voor de Kinderbescherming opnieuw een verzoek het kind onder toezicht te stellen. 

Het jongetje overleed voordat de rechter dat verzoek kon behandelen. De instanties die betrokken waren bij de peuter en onvoldoende hebben gehandeld, moeten van de inspectie verbeterplannen opstellen.

© Novum 2012
naoufel
utrecht
jeugdzorg
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?