Oppas die baby bont en blauw sloeg cel in

algemeen
26
31 jul '12
Een vrouw uit Arnhem moet 1,5 jaar de cel in voor het mishandelen van een baby.

De 31-jarige vrouw uit Arnhem moet achter de tralies brommen voor het mishandelen van haar negen maanden oude oppaskind. Dat heeft de rechtbank in Arnhem dinsdag bepaald. De vrouw paste vorig jaar oktober bij haar thuis op de baby en haar 4-jarige zusje, zoals ze wel vaker deed. De ouders van de kinderen zagen de volgende dag dat hun jongste kind verschillende verwondingen in haar gezicht had. 

Ze brachten het meisje naar het ziekenhuis, waar bleek dat de blauwe plekken waren ontstaan door invloeden van buitenaf. De vrouw is vrijgesproken van mishandeling van het oudere zusje van de baby. Wel achtte de rechtbank bewezen dat de vrouw in februari de pleegmoeder van een van haar uit huis geplaatste kinderen heeft mishandeld. De rechtbank legde de vrouw ook een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar op. 

Justitie had vier jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor poging tot doodslag. Volgens de rechtbank is de baby echter niet in levensgevaar geweest. In het vonnis heeft de rechtbank bovendien rekening gehouden met de slechte gezondheid van de Arnhemse. Ze lijdt aan een ernstige vorm van diabetes en is tijdens de voorlopige hechtenis meerdere keren in een ziekenhuis opgenomen.

© Novum 2012
oppas
arnhem
mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?