Nog steeds onduidelijkheid over toekomst Assaidi

marokko
3
3 aug '12
Oussama Assaidi ontbreekt donderdagavond wegens ziekte in de Europese selectie van sc Heerenveen.

De buitenspeler, die mogelijk deze zomer nog vertrekt bij de club, bekijkt het duel met Rapid Boekarest vanuit zijn bed. Lang leek Assaidi op weg naar Galatasaray, maar een definitieve transfer bleef vooralsnog uit. Net als de Turkse topclub bereikte ook Spartak Moskou een overeenkomst met sc Heerenveen. Toch is Assaidi nog altijd niet weg. "Wij hadden een deal met Spartak Moskou en Galatasaray", vertelt directeur Robert Veenstra in gesprek met Eredivisie Live.

"Blijkbaar is hij zelf niet rond gekomen met de clubs, daar kan ik niets over zeggen", aldus de preses, die de deur wagenwijd openhoudt voor de aanvaller. "Je weet niet wat er de komende maand nog gebeurt. Wat ons betreft mag hij van harte blijven, het is een parel om in je elftal te hebben. Liever zien we dat hij bijtekent, maar als hij dat niet wil dan blijft hij hier lekker een jaar spelen. Dan zien we wel weer."

Trainer Marco van Basten blijft eveneens optimistisch over de kansen van Heerenveen om Assaidi aan boord te houden. "Die beslissing moet hij zelf maken. Hij heeft aangegeven dat hij hier graag nog een jaar wil blijven spelen", zegt de coach, die donderdag noodgedwongen geen beroep kan doen op de koortsige buitenspeler.

"We hebben de pech dat Assaidi woensdag last van koorts kreeg. Hij was al op zeventig procent. We waren blij dat hij eraan kwam, maar dat valt even weg. Hij loopt nu wat achter met zijn fysieke conditie. Dat hij dan nu even wegvalt is natuurlijk superjammer."

© MAROKKO.NL 2012
marokko
assaidi
heerenveen
europa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi