Marcouch wil seksuele intimidatie op straat strafbaar maken

algemeen
96
4 aug '12
Seksuele intimidatie op straat moet strafbaar worden.

Dat vindt PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch. Volgens hem is seksuele intimidatie in sommige wijken en straten in Nederland aan de orde van de dag en moet het daarom worden opgenomen in het wetboek van strafrecht. "Vrouwen worden uitgescholden voor hoer, worden nagesist, geconfronteerd met seksuele gebaren en bestookt met ongewenst seksuele voorstellen", weet Marcouch. 

Zijn partij wil dat dit soort gedrag niet langer onbestraft blijft. "Vaak kunnen slachtoffers van seksuele intimidatie nergens terecht en hebben agenten grote moeite bij de handhaving, omdat er geen wet is waarop zij zich kunnen beroepen. "De partij wil dat alle vormen van verbaal, non-verbaal of fysiek gedrag met een seksuele betekenis, waarmee de 'waardigheid van de persoon' wordt aangetast, strafbaar worden. 

"In onze wetgeving is dat goed geregeld als het om seksuele intimidatie op de werkvloer gaat. De PvdA wil dat op straat dezelfde grenzen worden getrokken."De discussie over seksuele intimidatie van vrouwen op straat laaide deze week op toen een Belgische filmmaakster het probleem aankaartte in een documentaire. De stad Brussel besloot daarop boetes van 250 euro te gaan uitdelen aan mannen die vrouwen lastigvallen. 

Het Franse parlement keurde deze week wetgeving goed die seksuele intimidatie strafbaar maakt.

© Novum 2012
seksuele intimidatie
strafbaar
marcouch
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?