Polisario dreigt Marokko opnieuw met oorlog

buitenland
75
7 aug '12
De Polisario heeft opnieuw gedreigd met een gewapende strijd tegen Marokko.

De separisten dreigen wel vaker met een oorlog waarin ze min of meer kansloos zijn maar dit keer gaat men verder. Chef van de Polisario Mohammed Abdelaziz, zegt dat een eventuele oorlog een 'legitieme optie' is. 'De Polisario zou kiezen voor een gewapende strijd om zich te verzetten tegen Marokko en om het conflict in de Sahara op te lossen', citeerde de Baskische krant Gara de leider. 

Hij ging verder: 'De VN heeft ons het recht om wapens te pakken en buitenlandse invasies af te weren. Dat maakt onze oorlog legitiem op zowel moreel als wettelijk vlak'. Abdelaziz beschuldigde Marokko tevens van het blokkeren van de onderhandelingen door speciale VN-gezant Christopher Ross weg te sturen. De onverzettelijkheid van Marokko heeft de resoluties van de VN dan ook ongeloofwaardig gemaakt, zo is Abdelaziz van mening. 

Eerder sprak ook Khatri Aduh in Algerije over een mogelijke oorlog tegen het Noord-Afrikaanse land. Gezien de overmacht van het Marokkaanse leger lijken de dreigementen slechts om 'spierballentaal' te gaan. Wel blijven de Polisario vertegenwoordigers het over een ding eens: een oorlog tegen Marokko is nooit uitgesloten. 

© Redactie 2012
marokko
mohamed abdelaziz
oorlog
polisario
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi