Forse straf geëist tegen Tunesiër die vrouw doodde

algemeen
7
8 aug '12
Tegen een Tunesiër is veertien jaar cel geëist.

De man wordt vervolgd wegens doodslag. De politie kreeg op 7 mei vorig jaar een melding van een lijk in een woning aan de Wilde Wingerdlaan in Gouda. De vrouwelijke tipgever zei dat de verdachte tegen een vriend van haar had gezegd zijn vrouw te hebben gedood. Toen de politie polshoogte ging nemen bleek het slachtoffer te zijn doodgestoken. De politie vaardigde een internationaal arrestatiebevel uit, waarna de verdachte op13 mei in Italië in de kraag werd gevat. 

Het Openbaar Ministerie gaat er van uit dat de vrouw in de nacht van 5 op 6 mei is vermoord. De Tunesiër heeft bekend zijn vrouw te hebben gedood, maar beweert uit noodweer te hebben gehandeld. Zijn vrouw zou met twee messen op hem afgekomen zijn terwijl hij in bed lag. Hij zegt een van de messen te hebben afgepakt en zich vervolgens te hebben verdedigd. Volgens het OM strookt de verklaring van de verdachte echter niet met de verwondingen van het slachtoffer. 

De vrouw had meerdere steekwonden in haar hals en een in haar rug. Het onderzoek wijst er verder op dat de vrouw op de grond lag toen ze werd gestoken. De strafeis is om diverse redenen hoog uitgevallen. Zo verstuurde de verdachte nadat hij zijn vrouw had gedood berichten met haar telefoon om de indruk te wekken dat ze nog leefde. Hiermee won hij tijd om naar het buitenland te vluchten. Daarnaast heeft de Tunesiër volgens het OM geen berouw getoond.

© MAROKKO.NL 2012
moord
tunesiër
gouda
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?