Ophef om antisemitistische uitspraak trambestuurder

algemeen
80
8 aug '12
Een trambestuurder heeft voor de nodige ophef gezorgd.

Het Amsterdamse VVD-raadslid Stefan de Bruijn is verbolgen over een antisemitische opmerking die een GVB-trambestuurder zou hebben gemaakt. De bestuurder zou bij het Anne Frank Huis door de tram hebben omgeroepen dat 'dit de plek is waar de Joden hun geld verdienen'. Ook voorzitter van de Joodse Gemeente Amsterdam Ron Eisenmann en de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher zijn boos. 

Asscher noemt de uitspraak volstrekt onacceptabel. Eisenmann kondigt woensdag via Twitter aan het Amsterdamse vervoersbedrijf te gaan vragen een onderzoek in te stellen. Het GVB laat ondertussen weten zich te distantiëren van de uitspraken. De stadsvervoerder heeft De Bruijn via Twitter al om hulp gevraagd om de bestuurder te vinden. Het bedrijf zegt met hem te willen praten.

De Bruijn, die eerder op de dag nog liet weten de kwestie aan de orde te willen stellen in de gemeenteraad, vindt het 'heel goed' dat het GVB zich van de uitspraken distantieert. Hij zegt benieuwd te zijn naar de maatregelen die het bedrijf gaat nemen.

© Novum 2012
anne frank huis
joden
amsterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?