Marokko maakt zich ernstige zorgen om moslims Myanmar

buitenland
58
10 aug '12
Marokko is diep bezorgd over de situatie van Rohingya's in Myanmar.
Daar waar Nederland heeft aangegeven Myanmar te belonen voor de 'hervormingen' spreekt Marokko haar diepe bezorgdheid uit over de situatie van moslims. Het Koninkrijk spreekt over moorden, deportatie en de schendingen van mensenrechten tegenover Rohingya's. Marokko wijst Myanmar nu op de verantwoordelijkheid om de minderheid te beschermen. Samen met de internationale gemeenschap moet men kijken naar de levensgevaarlijke situatie voor moslims en oplossingen komen om ze te beschermen. 

Met nieuwe afspraken moeten nog meer slachtoffers voorkomen worden, zo meldt het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en Samenwerking. De buurlanden van Myanmar moeten spoedig om tafel om de crisis te beantwoorden en om de nodige humanitaire hulp aan te bieden. De afgelopen weken verschenen steeds vaker schokkende beelden van gedode moslims. 

Volgens mensenrechtenorganisaties zou de regering de boeddhistische moordenaars een handje helpen in plaats van het bloedvergieten een halt toe te roepen. Ook zouden troepen verantwoordelijk zijn voor honderden doden en verkrachtingen van Rohingya's. 
© Redactie 2012
marokko
rohingya's
myanmar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
advocaat
benjamin netanyahu
ridouan taghi
israël
derk wiersum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi