Massale protesten Marokko blijven uit

buitenland
10
12 aug '12
De demonstraties trokken enkele honderden mensen.

De Marokkaanse oppositiebeweging 20 februari organiseerde samen met verschillende vakbonden en mensenrechtenorganisaties de landelijke demonstraties. Deze verliepen echter lang niet zo massaal als de organisatoren hadden gehoopt. In Casablanca waren 500 mensen op de protesten afgekomen terwijl er in Rabat slechts 200 demonstranten op de been waren. De 20 februari riep op om na het verbreken van het vasten de straten op te gaan. 

Veel mensen leken daar geen zin in te hebben gezien de meesten de moskee opzoeken na de iftar. De organisaties willen hun stem laten horen tegen corruptie, arrestaties van demonstranten en de stijging van de kosten van levensonderhoud. Toch lijkt de oppositie aan slagkracht te hebben ingeleverd nu de hervormingen doorgevoerd zijn en de regering nieuwe plannen uitvoert. 

Afgelopen december trok het islamitische Al Adla wa Ishan al hun steun voor de groep in. Veel Marokkanen zijn van mening dat de nieuwe regering de tijd moet krijgen om voor verandering te zorgen. Massale demonstraties blijven daarom uit.

© Redactie 2012
marokko
20 februari
rabat
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?