Marokko: 'Boycot televisie tijdens iftar'
Met de boycot wil een speciale vereniging protesteren tegen 'slechte tv'.
15 August 2012
lifestyle

De Marokkaanse vereniging is een kritisch platform dat nu wil optreden tegen de Marokkaanse zenders Al Aoula en 2M. De boycot komt door de middelmatige programma's die te zien zijn tijdens de Ramadan. In Marokko is televisie kijken in de heilige maand een bekend gebruik en daar proberen de zenders van te profiteren. Zo spendeerde 2M 70 miljoen dirham aan een speciale Ramadan programmering. 

Het initiatief heet 'Iftar zonder TV' en omvat naast de boycot ook de verzameling een miljoen handtekeningen en een sit-in. De Hoge Autoriteit van de audiovisuele communicatie in Marokko kan ook een brief verwachten. Het collectief zei tijdens een bijeenkomst in Rabat dat bijna alle programma's waaronder series, films en verborgen camera's niet aan de hoge verwachtingen voldoen. 

Uit onderzoek bleek dat meer dan de helft van de Marokkaan naar een buitenlandse zender zapt tijdens de Ramadan. Series als Bnet lella Menana en Dima jirane blijven wel populair. Maar daar is een grote groep tegen omdat het te westers is en slecht voor het moraal van de Marokkaanse bevolking. 

marokko
iftar
ramadan
islam
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi