130 Marokkaanse douaniers opgepakt bij grootschalig onderzoek

marokko
37
16 aug '12
Inmiddels zijn tientallen douaniers en politieagenten opgepakt tijdens het grote onderzoek.

Koning Mohammed VI liet onlangs weten klaar te zijn met douaniers en politieagenten die het buitenlandse Marokkanen moeilijk maken bij grensovergangen. Om de parasieten een halt toe te roepen gaf hij opdracht om onderzoek te doen en de nodige mensen op te pakken. 106 leden van de douane en 24 politieagenten zijn daarop opgepakt. Dat gebeurde vooral in de noordelijke steden van Marokko in de havens van Tanger, Al Hoceima, Nador, Tetouan, Melilla en Larache. 50 van de 130 arrestaties kwamen op het conto van Nador.

De gearresteerden worden verdacht van het schandelijke gedrag van corruptie en het misbruiken van Marokkaanse buitenlanders die hun land opzoeken in de zomermaanden. Velen van hen werden opgeroepen waarop zij, mede gedreven door angst voor de woorden van koning Mohammed VI, zich meldden bij verschillende politiebureaus. De meesten zijn in afwachting op hun proces geschorst.

Koning Mohammed VI ontving klacht na klacht van vooral Franse, Spaanse en Nederlandse Marokkanen over de wandaden. Mohammed VI zei dat het beeld dat de douaniers scheppen niet het werkelijke beeld van Marokko is. Het ligt in de lijn der verwachting dat de komende weken nog meer arrestaties zullen volgen.

© Redactie 2012
marokko
douane
corruptie
grens
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?