Marokkaanse sleept Walt Disney voor rechter om hoofddoek
Imane Boudlal besloot op 28-jarige leeftijd een hoofddoek te dragen.
16 August 2012
lifestyle

Een Marokkaanse ex-medewerker van Disneyland sleept haar voormalige werkgever voor de rechter. De gesluierde vrouw werkte bij het café Storytellers in Disneyland die de hoofddoek niet kon waarderen. Voordat ze de hoofddoek ging dragen werkte ze twee jaar bij Walt Disney toen ze toestemming vroeg om de hoofddoek te gaan dragen. Het bedrijf besloot Boudlal een aantal aanbiedingen te doen waar zij niet in contact met klanten zou komen. Ook stelden leidinggevenden voor om de hoofddoek anders te gaan dragen dan Boudlal doet.

Zij weigerde echter alle voorstellen. Boudlal werd volgens het leven zuur gemaakt op de werkvloer. Medewerkers scholden haar uit voor terrorist en kameel. Daarnaast kreeg ze meerdere malen te horen dat de moskee Imane leert om bommen te maken. Boudlal besloot om Walt Disney voor de rechter te slepen voor discriminatie, intimidatie en haar onterechte ontslag. De verdediging van Boudlal wil via deze weg dat moslims die in dienst zijn bij Walt Disney hun hoofddoek normaal kunnen dragen op de manier die de werknemers wensen.

Voor Imane is het echter te laat. Via de rechtbank wil ze haar gelijk halen en voorkomen dat dergelijke situaties opnieuw gebeuren.

marokko
walt disney
storytelles cafe
imane boudlal
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi