Badr Hari kan borst nat maken: vervolging voor zes delicten

sport
78
16 aug '12
Badr Hari wordt verdacht van zes geweldsdelicten.

Dat meldt het Openbaar Ministerie in Amsterdam donderdag. Het OM verdenkt de 27-jarige voormalig wereldkampioen K1-vechten van poging tot doodslag op de 39-jarige miljonair Koen Everink tijdens het dancefeest Sensation in juli. Hari zou met anderen Everink ernstig hebben mishandeld. De Nederlands-Marokkaanse Hari wordt daarnaast verdacht van een tweede mishandeling. Hij zou vorig jaar een mede-eigenaar van Club Air in Amsterdam, Jeroen van den Berg, hebben afgetuigd. Die deed aanvankelijk geen aangifte, maar stapte toch naar de politie toen hij hoorde van de mishandeling van Everink.

Wat de andere geweldsdelicten zijn waarvan Hari wordt verdacht, meldt het OM niet. Eind juli werd bekend dat Hari mogelijk betrokken is geweest bij nog een mishandeling in Amsterdam. De 27-jarige vechtsporter zou in december een kopstoot hebben uitgedeeld aan de broer van een ex. De mishandeling zou hebben plaatsgevonden in café Cooldown bij het Leidseplein. Het slachtoffer zou hierbij gewond zijn geraakt aan zijn gezicht. Het OM laat weten dat de beperkingen van de kickbokser zijn opgeheven.

Hari zat sinds zijn arrestatie op 25 juli in beperkingen, wat betekent dat hij met niemand mag praten, behalve met zijn advocaat. Volgens het OM is het voor het onderzoek niet langer nodig dat Hari met niemand behalve zijn raadsman mag praten. Beperkingen houden ook in dat verdachten niet mogen internetten, geen tv mogen kijken en geen kranten mogen lezen. In hoeverre dat ook gold in het geval van Badr Hari is niet bekend.

Ook de beperkingen van de medeverdachte van Hari, een 34-jarige Eindhovenaar, zijn opgeheven. Deze Eindhovenaar zou samen met Hari Everink hebben mishandeld. De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam bepaalde 6 augustus dat Hari in ieder geval nog negentig dagen mag worden vastgehouden. Het voorarrest van de 34-jarige Eindhovenaar is met dertig dagen verlengd.

© Novum 2012
marokko
badr hari
om
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?