Marokkaanse prinses Lela Amina overleden

buitenland
57
17 aug '12
De tante van koning Mohammed VI is gisterenavond overleden.

Lela Amina was het halfzusje van Hassan II en overleed op 58-jarige leeftijd. Lela Amina was voor haar dood geruime tijd ziek. Marokkaanse media spreken over prinses Amina als het lievelingszusje van Hassan II. Dat kwam mede door de vele foto's die zij samen maakten tijdens de overname van de troon in de jaren zestig. Het dodengebed zal na het Asr gebed plaatsvinden in een moskee in Fes. 

Daarna zal zij volgens MAP begraven worden in het Mausoleum Moulay Hassan dat in het Koninklijk paleis van Rabat ligt. Lela Amina was een sportieve vrouw en liefhebber van paardrijden. Ook was zij voorzitter van de Special Olympics Marokko en de Marokkaanse paardensport. Zo kreeg de Nederlandse Marokkaan Yassin Rahmouni het paard Floresco van Lela Amina om voor Marokko uit te komen op de Spelen.

Rahmouni kwam koning Mohammed VI toevallig tegen op het strand in Marokko. Daar raakten ze aan de praat over de paardensport waarop Mohammed VI Rahmouni in contact bracht met zijn tante. Hij heeft Marokko helaas geen medaille kunnen bezorgen op de Spelen. 

© Redactie 2012
marokko
lela amina
hassan ii
mohammed vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?