Wilde achtervolging met kind (5) op achterbank

algemeen
1
18 aug '12
Automobilist gaat flink tekeer met kindje op achterbank.

Een 42-jarige automobilist uit De Meern is donderdag bij een wilde achtervolging, terwijl in zijn auto zijn 5-jarige kind zat, ingereden op een agent. Het jongetje werd tijdens de wilde rit vermoedelijk flink door elkaar geschud en klaagde na de arrestatie van zijn vader over pijn. Zijn 42-jarige vader bleek dronken te zijn, meldt de politie. De politie werd donderdag rond 20.30 uur gewaarschuwd dat kinderen op de Theemsdreef in Utrecht een auto aan het vernielen waren. 

De kinderen stapten daarna in twee auto's, waarvan getuigen de kentekens doorgaven aan de politie. Agenten troffen een van de auto's even later aan op de Albert Schweitzerdreef. De bestuurder weigerde te stoppen, waarop de politie de achtervolging inzette. De achtervolgde automobilist probeerde de agenten, die assistentie kregen van collega's, onder meer door te spookrijden af te schudden. 

Op de kruising van de Darwindreef met de Wolgadreef wilde een motoragent de weg te blokkeren met zijn voertuig. De automobilist naderde hem met naar schatting negentig kilometer per uur en leek niet van plan af te remmen. De agent dook daarom maar weg.Toen de man de A27 richting Hilversum op reed, verloor de politie de auto uit het oog. Een tijdje later troffen agenten de wagen echter weer aan in de omgeving van fort Ruigenhoek in Groenekan. 

De bestuurder was bezig een band te wisselen. De man werd aangehouden. Behalve dat hij dronken was, bleek hij ook een rijontzegging te hebben. Een omwonende wees op een andere verdachte die wegrende. Deze 13-jarige jongen uit Den Dolder is eveneens opgepakt. Op de achterbank van de auto troffen de agenten de 5-jarige jongen aan. 

Hij had geen gordel om. Het kind was volgens de politie overstuur en had pijn. Het jongetje is na controle in een ziekenhuis overgedragen aan Bureau Jeugdzorg.

© Novum 2012
automobilist
achtervolging
de meern
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?