PVV wederom uitgesloten

algemeen
17
20 aug '12
Ook Mona Keijzer, tweede op de lijst van het CDA, sluit samenwerking met de PVV nu uit.

Eerder heeft de zogenoemde running mate van CDA-leider Sybrand van Haersma Buma aangegeven niet op voorhand tegen een hernieuwde samenwerking met de PVV te zijn. Inmiddels heeft ze met Van Haersma Buma gesproken over hoe het is gegaan bij het Catshuisoverleg. "Bij de lijsttrekkersverkiezingen had ik die ervaring nog niet", zei ze in Eva Jinek op Zondag. "Van binnen vind ik dat je mensen niet moet uitsluiten, maar als een samenwerking zo desastreus is geweest en als iemand zijn verantwoordelijkheid niet neemt als het spannend wordt, kan ik mij voorstellen dat het geen optie meer is.

"Het CDA keerde zich deze week tegen de langstudeerboete. Eva Jinek toonde een fragment waarin toenmalig CDA-leider Jan Peter Balkenende toenmalig PvdA-leider Wouter Bos betichtte van liegen en draaien. Keijzer erkende dat draaien niet goed is voor de geloofwaardigheid van een partij, maar wees erop dat een van de redenen voor de verkiezingsnederlaag in 2010 was dat het CDA niet wist waar het voor staat. 

De partij is volgens haar bezig met een terugkeer naar haar eigen standpunten en daardoor moet soms een eerder ingenomen standpunt worden gewijzigd. Tegelijk moeten compromissen worden gesloten, daarom kunnen meer draaiingen volgens haar niet worden uitgesloten.

© MAROKKO.NL 2012
mona keijzer
cda
pvv
geert wilders
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi