Knuffel Assaidi redde seizoen van Heerenveen

marokko
3
23 aug '12
Ron Jans kende vorig jaar met sc Heerenveen een schitterend seizoen.

Het had echter niet veel gescheeld of de trainer had al na drie competitiewedstrijden de handdoek in de ring gegooid. Het eerste jaar van Jans in Friesland verliep zeer moeizaam, onder meer door problemen met spits Bas Dost. Nadat ook de start van het seizoen 2011/2012 slecht was (2-2 tegen NEC, 5-1 tegen Ajax en 1-5 tegen FC Twente) was een vertrek uit het Abe Lenstra Stadion dichtbij. Vlak voor het duel bij Feyenoord vertelde Jans zelfs aan een aantal leden van de technische staf dat hij een dag later naar het bestuur zou stappen.

"Maar toen Oussama Assaidi vlak na rust de 1-2 maakte, naar me toe rende en me in de armen sprong, was de vechtlust opeens terug", onthult de oefenmeester in Voetbal International. "Normaal hou ik nooit zo van zulke acties, nu voor even wel. Sindsdien bleven we veertien wedstrijden op rij ongeslagen. Het werd een prachtig seizoen."

Met dat seizoen - en voornamelijk de wedstrijd bij NEC (2-4 zege) - verdiende Jans een overgang naar Standard Luik. De Belgen waren in Nijmegen aanwezig om Bas Dost te bekijken, die met een hattrick een 2-0 achterstand wegpoetste. Jans: "Soms heb je wedstrijden waarin een tactische ingreep de doorslag geeft. Dat was toen. In de pauze zijn we anders gaan spelen, één-op-één, Jeffrey Gouweleeuw op het middenveld."

"Op dat moment zocht Standard nog helemaal geen nieuwe trainer. José Riga maakte vrij laat in het seizoen bekend dat hij naar het Midden-Oosten kon. Toen moesten ze op zoek", aldus de oefenmeester, die de opdracht heeft gekregen om de vierde plaats van vorig jaar te overtreffen. "Nog zo'n jaar, dat kan niet, vindt de voorzitter. Standard hoort bij de eerste drie, daar ben ik het ook mee eens."

© Voetbalprimeur 2012
marokko
assaidi
heerenveen
jans
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi