Politie Marokko valt journalisten aan

buitenland
31
24 aug '12
Verschillende organisaties voor journalisten veroordelen de agressie.

Persbureau MAP meldt dat Reporters Without Borders en andere organisaties de agressie van de politie veroordelen. Tijdens een demonstratie woensdag voor het Marokkaans parlement in Rabat toonde de politie zich uiterst agressief en daarom eisen journalisten wereldwijd de bescherming van Marokkaanse rechters. Ook moeten de journalisten in Marokko klachten indienen bij het gerecht. 

RWB zal hen alle steun verlenen die nodig is. Een correspondent van AFP was op het moment ook aanwezig in Rabat waardoor veel details bekend zijn geworden. De organisatie wil dan ook dat de Marokkaanse autoriteiten een onderzoek instellen en de 'daders van de aanslag te straffen'. Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zegt echter dat de veiligheidsdiensten de instructie hadden om hulp en bijstand te leveren aan journalisten.

Over het incident tegenover de AFP journalist verklaarde het ministerie het volgende: 'Wanneer de politie bevelen uitdeelt moet deze op elk gegeven moment nageleefd worden. De journalist weigerde de bevelen van de wetshandhavers op een provocerende en arrogante manier toen ze hem vroegen te vertrekken. De journalist verzette zich daarbij hevig'. 

© Redactie 2012
marokko
journalisten reporters without borders
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?