'Vermiste journalisten Syrië leven nog'

buitenland
1
25 aug '12
Twee journalisten van een Arabischtalige tv-zender in de VS leven nog.

Dat heeft de vrouw van een van de journalisten vrijdag gezegd. De Jordaanse correspondent Bashar Fahmi en zijn Turkse cameraman Cuneyt Unal werden naar verluidt maandag gevangengenomen in de noordelijke stad Aleppo. Ze werden ontvoerd te midden van gevechten die maandag de Japanse journaliste Mika Yamamoto fataal werden. Fahmi's vrouw zei dat ooggetuigen haar hebben verteld dat de twee nog in leven zijn. 

Syrische rebellen hebben bevestigd dat de twee gevangen zijn genomen. Volgens de Turkse journalist Murat Can, die de zaak heeft onderzocht, heeft Fahmi een schouderwond opgelopen. De journalisten zijn volgens Can gevangengenomen door de shabiha, gewapende bendes die het regime van president Bashar Assad steunen. De vader van een Amerikaanse journalist die momenteel in Syrië zit zei donderdag al een week niets van zijn zoon te hebben gehoord. 

Austin Tice, een voormalig marinier, doet vanuit Syrië voor onder meer The Washington Post en McClatchy Newspapers. "Het is niet ongebruikelijk voor journalisten in en rondom Syrië om onbereikbaar te zijn", zei Austins vader Marc. "We hopen dat dit nu ook het geval is."

© Novum 2012
journalisten
syrië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?