Maher: 'Dit komt heel hard aan'

sport
0
3 sep '12
Adam Maher heeft een zware week achter de rug.

De middenvelder stapte tegen Anzhi en PSV met een grote nederlaag van het veld, daarnaast werd hij door bondscoach Louis van Gaal niet opgeroepen voor het Nederlands elftal. Toch blijft de jongeling, die in Eindhoven vooral in de eerste helft indruk maakte, positief. 
In de Europa League kreeg AZ in Alkmaar met 0-5 klop van Anzhi, de ploeg van trainer Guus Hiddink. Enkele dagen later werd het met een 5-1 nederlaag naar huis gestuurd vanuit Eindhoven. "Dit komt heel hard aan", zei Maher na afloop van de wedstrijd. "Natuurlijk, we stonden bijna 85 minuten met tien man. Achteraf gezien was PSV gewoon beter. In de eerste helft ging het nog aardig goed, net als in het eerste kwartier in de tweede helft, daarna was het echter minder goed."

Ondanks het feit dat AZ met een man minder stond, wist de ploeg van trainer Gertjan Verbeek tegenstand te bieden aan PSV. Maher speelde als controleur zowel verdedigend als aanvallend sterk, het leverde nog voor rust een treffer op. Het talent scoorde met afstandschot de gelijkmaker. "Hij ging er goed in. En die ontlading? Je staat 1-0 achter en speelt met tien man, door die goal krijg je dan toch hoop. Maar in de tweede helft ging het alsnog mis. Het ging zestig minuten goed, tot de goal. Tot de 2-1, toen was het einde wedstrijd. Na de 3-1 was het vooral hopen dat het niet nog meer zou worden."

Het was de tweede grote nederlaag in korte tijd, een tweede tik in een paar dagen tijd. "Dit is slecht voor het zelfvertrouwen, maar er is weinig aan te doen. Het lag niet aan het geloof. PSV heeft het gewoon goed uitgespeeld, ze hebben de kansen die ze kregen gemaakt", ging Maher verder met zijn verhaal. "Ik heb mijn best gedaan, we hebben allemaal elke meter gelopen die we konden lopen, maar we waren verder gewoon te zwak."

Controleur
Het spel van Maher was indrukwekkend, toch wil hij eigenlijk niet beoordeeld worden op deze wedstrijd tegen PSV. Erik Falkenburg stond namelijk op 'zijn' positie, Verbeek plaatste het negentienjarige jeugdproduct van AZ als controleur op het veld en niet als aanvallende middenvelder. "Nee, ik speelde niet op '10' vandaag, dus kun je me niet echt beoordelen. Ik speede niet op mijn favoriete positie, maar meer als controleur."

Met de komst van het negentienjarige Noorse talent Markus Henriksen kan die rol echter snel verleden tijd zijn. "Ik heb het geluk dat die jonge jongen is gehaald, dan kan ik weer op mijn favoriete positie spelen", aldus Maher over de laatste aanwinst van AZ.

© Voetbalprimeur 2012
adam maher
oranje
az
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?