Marokkaanse autoriteiten positief over geniale vliegtuigbouwer

buitenland
2
4 sep '12
De verantwoordelijke ministerie komt met een verklaring over de zelfgenoemde vliegtuigbouwer.

Mohamed Nahmed uit Douar Lahsasna nabij Berrechid heeft een vliegtuigje geheel op eigen kracht gebouwd. Het ministerie van Uitrusting en Vervoer zegt in een verklaring dat Nahmed nooit de autoriteiten heeft ingeschakeld om zijn project te presenteren of om hulp te vragen. Veel media maakten melding van bezoekjes van de autoriteiten waarin ze Nahmed lastig vielen na zijn prestatie. 

'Het is onmogelijk en ondenkbaar dat een onderzoeker of uitvinder wordt lastig gevallen', zo luidde het duidelijk. Veel Marokkanen waren daar verbolgen door omdat zij vinden dat Mohamed juist steun en hulp moet krijgen om zijn ambities na te streven in het belang van Marokko. Het ministerie benadrukte echter dat een vliegtuig bouwen niet zomaar gedaan is.

Het vergt veel onderzoek, kennis, opleiding en complexe technologie. Ook waarschuwde een woordvoerder voor het vliegtuigje omdat het gevaar voor anderen zou opbrengen. Desondanks spreekt het ministerie haar bereidheid uit om technische bijstand te leveren aan elk project of uitvinding in het Mohammed VI Academie van de burgerluchtvaart. 

Of dit een open uitnodiging is voor de 22-jarige Mohamed Nahmed moet nog blijken. De soap lijkt echter een positieve wending te krijgen nu de autoriteiten zich positief hebben geuit. 

© Redactie 2012
marokko
mohammed nahmed
vliegtuigbouwer
berrechid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi