Marokko gaat groen

algemeen
7
12 sep '12
Marokko wil in 2020 42% van alle energie uit groene bronnen.

De minister van Energie Mohammed Zniber meldt dat daar de komende acht jaar in totaal negen miljard voor nodig is. 'Ons doel is dat in 2020 42% van onze energie uit hernieuwbare energiebronnen komt waarvan 14% van zonne-energie', zo sprak Zniber ambitieus. Dat zei hij overigens tijdens een internationale conferentie in Marrakech over zonne-energie. Het bovengenoemde bedrag gaat dus alleen over de investering in zonne-energie.

De minister maakte bekend dat de autoriteiten hebben toegezegd om in deze periode vijf zonneparken te bouwen. De miljarden moeten van externe financierders komen. Naar verluidt zouden enkele partijen uit de Golfregio al interesse hebben getoond. Marokko is druk bezig met het eerste project dat in Ouarzazate gebouwd zal worden. Daar komt de grootste zonne-energie centrale ter wereld te staan. 

Marokko wil met de 'groene plannen' wat aan de CO2-uitstoot doen en minder afhankelijk zijn van andere landen als het gaat om energie. Naast zonne-energie wil het Noord-Afrikaanse land zich ook op windenergie richten. 

© Redactie 2012
marokko
groene energie
duurzaamheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?