Ouders verzetten zich tegen komst 'aanrandkleuter'

algemeen
17
12 sep '12
Ouders zijn erin geslaagd een 6-jarige jongen die kinderen aanrandde te weren van school

 De ouders van het jongetje hebben woensdag bekendgemaakt af te zien van de aanmelding. Vanwege zijn grensoverschrijdende gedrag werd de kleuter eerder weggestuurd van een school in Hillegom. De ouders van kinderen op de Sint Josephschool in Lisse hadden een brief aan het bestuur geschreven om bezwaar aan te tekenen tegen de komst van de jongen. Ook uitten zij hun zorgen op een informatieavond die de school dinsdag organiseerde. 

Omdat de ouders van de jongen zich zeer onwelkom voelden, hebben ze afgezien van de plaatsing. De jongen heeft op zijn oude school zeventien slachtoffers gemaakt, zowel jongens als meisjes. Hij werd daarom in juni geschorst. Naar welke school de jongen nu moet is onduidelijk. De Sophia Stichting, waar zowel de nieuwe school in Lisse als de oude school in Hillegom onder valt, zoekt naar een oplossing. 

Stichtingsbestuurder Peter Bongaerts noemt de opstelling van de in opstand gekomen ouders ' heel erg jammer'. Volgens Bongaerts was de school in Lisse goed voorbereid op de jongen en zou hij in groep 3 fulltime onder toezicht van een onderwijsassistent komen te staan. Volgens de bestuurder is de commotie die is ontstaan over de jongen 'enorm'. 

Toch gaat de stichting zich inzetten om de kleuter, die al sinds mei niet naar school gaat, naar school te helpen.

© Novum 2012
kleuter
jongen
aanrander
sophia stichting
lisse
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?