Apple presenteert iPhone 5

algemeen
14
12 sep '12
Grotere en lichtere iPhone 5 vanaf 28 september in Nederland

Computerbedrijf Apple heeft woensdag in San Francisco zijn nieuwste iPhone gepresenteerd, de iPhone 5. Het toestel is lichter en dunner dan zijn voorganger, de iPhone 4S, en bestaat naast elektronica vooral uit aluminium en glas.

Qua uiterlijk heeft het toestel veel weg van de iPhone 4S, hoewel de achterkant en de zijkant er wel anders uit zien. Ook is de smartphone een stuk dunner geworden. De iPhone 5 is 7,6 millimeter dik. De telefoon is 20 procent lichter geworden en het gewicht komt nu uit op 112 gram. Op het scherm van de nieuwe iPhone zijn niet vier, maar vijf apps naast elkaar te zien. De accu van de nieuwe iPhone zou ook 8 tot 10 uur meegaan. Andere details; LTE, 4 inch (1163x640px) Retina display, 1080p 30fps video opnemen, A6 processor, 802.11n op 5Ghz, 16/32/64GB en iOS6.

De nieuwe iPhone is in zwart/antraciet en wit/zilver verkrijgbaar. De prijzen zijn hetzelfde als bij de huidige iPhone 4S. De prijzen van het huidige model worden echter verlaagd. Vanaf 21 september is het nieuwe toestel in onder meer de VS en het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar.

Apple gaat er prat op met zijn nieuwste product, dat ongetwijfeld opnieuw tot lange rijen bij Applestores zal leiden, de dunste iPhone tot nu toe voort te hebben gebracht. "Het is absoluut een juweeltje", zei de man die de nieuwe telefoon presenteerde, Phil Schiller.

De iPhone 5 is aan het einde van de maand in Nederland verkrijgbaar. Op 28 september ligt het toestel in de schappen.

© NOVUM 2012
iphone5
apple
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?