Falende Wilders: 'Het is niet anders'

algemeen
61
12 sep '12
PVV-leider Geert Wilders erkent dat de campagne van de PVV niet is aangeslagen.

"De kiezer heeft gesproken, en het is niet anders. We hebben ons met hart en ziel ingezet, maar blijkbaar is dat onvoldoende aangeslagen. "Wilders zei in een toespraak op een partijbijeenkomst dat zijn partij een stap achteruit heeft gezet, maar dat de PVV harder nodig is dan ooit. "Ik verzeker u: de mooiste jaren van de PVV liggen nog voor ons. Dit zijn de momenten waarop de echte PVV'er rechtop gaat staan en diep ademhaalt. Vanaf morgen gaan we er weer keihard tegenaan.

"Tegen de NOS repte Wilders van een 'gigantische nederlaag'. "Het is een flink pak op je broek, daar moeten we eerlijk in zijn." Hij weet het verlies aan het feit dat veel mensen strategisch zijn gaan stemmen. "Wij hebben goed campagne gevoerd, met de goede thema's, maar dat laat onverlet dat ik hier sta als verliezer. "Wilders zei niet aan opstappen te denken. "Ik ga met veel enthousiasme door. Ik ben leider in goede en in slechte tijden.

"De verkiezingscampagne van Wilders was vooral gericht tegen Europa. "In Brussel vieren ze nu feest, maar wij gaan zware tijden tegemoet", zei Wilders. Hij feliciteerde VVD-leider Mark Rutte en PvdA-leider Diederik Samsom met hun winst.

© Novum 2012
verkiezingen
pvv
geert wilders
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?