Maker film die moslimwereld schokte aangehouden door politie

buitenland
37
15 sep '12
De man zou een crimineel verleden hebben en is verhoord.

De maker van de anti-islamitische film die in tal van landen tot gewelddadige protesten heeft geleid is zaterdag op een politiebureau in zijn woonplaats Los Angeles verhoord door reclasseringsambtenaren. Na het verhoor mocht hij weer gaan. De man, Nakoula Basseley Nakoula, staat sinds een veroordeling wegens bankfraude voor vijf jaar onder toezicht van justitie en onderzocht wordt nu of hij de voorwaarden van zijn proeftijd heeft overtreden.

Die voorwaarden houden onder andere in dat hij geen gebruik mag maken van computers en internet. In tal van landen in het Midden-Oosten braken de afgelopen dagen ongeregeldheden uit naar aanleiding van de film, Innocence of Muslims, waarin de profeet Mohammed belachelijk wordt gemaakt. De onlusten braken uit nadat er een in het Arabisch nagesynchroniseerde trailer van de film op YouTube was verschenen.

Eerder deze week zei Nakoula, zichzelf bedienend van het pseudoniem Sam Bacile, tegen Associated Press dat hij de film had gemaakt om te provoceren. Als de reclassering oordeelt dat hij heeft gehandeld in strijd met de voorwaarden van zijn proeftijd kan Nakoula in de gevangenis belanden.

© Novum 2012
nakoula basseley nakoula
innocence of muslims
profeet mohammed
islam
moslims
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi