VN noemt anti-islamfilm kwaadaardig

buitenland
207
15 sep '12
De VN heeft zich uitgesproken over de film

De anti-islamitische film die in de hele wereld heeft geleid tot gewelddadige demonstraties is 'kwaadaardig' en politieke en religieuze leiders moeten er alles aan doen om de rust te herstellen. Dat heeft Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties Navi Pillay vrijdag gezegd.Volgens Pillay schetst de film 'een schandelijk verstoord beeld van moslims'. De film is een bewuste poging om protesten zoals die vrijdag in zo'n vijftien landen ontstonden te veroorzaken.

Het is soms het beste om dergelijke provocaties te negeren omdat 'dergelijke bewuste en aanstootgevende daden geen publiciteit moeten krijgen', aldus Pillay. Pillay zei in een verklaring tevens de moord op de Amerikaanse ambassadeur in Libië Chris Stevens en drie medewerkers en het geweld te veroordelen. Ook secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon zei dat er geen rechtvaardiging is voor de moorden en het geweld. 

Hij riep op tot kalmte en redelijkheid. Volgens Ban is het 'beschamend' om misbruik te maken van het recht op vrijheid van meningsuiting door bewust onverdraagzaamheid en bloedvergieten uit te lokken met een 'hatelijke, misselijkmakende film'. Ban zei dat het ook verkeerd is om de woede over de film te misbruiken, omdat dit slechts 'de cyclus van verwijten en zinloos geweld' voedt.

© Novum 2012
innocence of muslims
moslims
islam
vn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi