Protest tegen anti-islamfilm in Amsterdam rustig verlopen

algemeen
8
17 sep '12
De demonstratie in Amsterdam is zonder problemen verlopen.

Het protest van moslims tegen de omstreden anti-islamfilm bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam verliep zondag zonder problemen. Op en rond het Museumplein hebben zich zo'n dertig betogers verzameld, laat een politiewoordvoerder weten.De politie is uit voorzorg met extra agenten aanwezig om de situatie in de gaten te houden. Ingrijpen is naar verwachting niet nodig, ondanks dat de moslimorganisatie Shariah4Belgium zondag oproept om massaal te gaan protesteren bij het consulaat.

De betoging is het tweede protest in Nederland tegen de film Innocence of Muslims. Vrijdag werd ook gedemonstreerd voor de deur van het consulaat, dat toen uit voorzorg eerder dicht ging. De betoging verliep toen ook zonder problemen. De anti-islamfilm is het werk van een in Californië wonende koptische christen met een schimmige reputatie. De profeet Mohammed wordt in de film neergezet als een gestoorde oplichter en rokkenjager. 

Dat leidde in verschillende landen tot protesten en geweld. In Antwerpen werden zaterdagavond nog zo'n 230 jongeren opgepakt nadat een demonstratie uit de hand liep. Volgens verschillende Belgische media was daar mogelijk ook Shariah4Belgium bij betrokken.

© Novum 2012
protest
museumplein
amsterdam
innocence of muslims
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi