Skeletten van duizenden jaren oud in Marokko gevonden

algemeen
7
18 sep '12
In Marokko zijn twee menselijke skeletten gevonden van duizenden jaren oud.

Onderzoekers van het Nationaal Instituut voor Archeologische Wetenschap en Erfgoed (INSAP) in Marokko deed de ontdekking in het plaatsje El Ksir nabij de stad Ain Taoujdate. De skeletten bevonden zich in de grot 'Kehf El Hallouf'. Volgens de onderzoekers hebben de beenderen een leeftijd van 6.000 tot 14.000 jaar, zo meldt INSAP. De eerste skelet is van een volwassen man die in een smalle geul begraven lag. 

Hij had een zittende positie en zijn benen waren gebogen. De hielen van de voet raken het bekken terwijl de knieën op borsthoogte zaten. In de verklaring geven de onderzoekers een perfect beeld van de manier waarop ze werden gevonden. Ook werd een schraper bij de voet van de overledene gevonden. De botten hadden daarnaast verschillende breuken door het gewicht van een groot blok. 

Het tweede lichaam zou tussen de 8.000 en 14.000 jaar oud zijn. Op hem werd een speciale laag van kalksteen gevonden. Met technische hulpmiddelen moet duidelijk worden uit welke tijd de beenderen precies dateren.

© Redactie 2012
marokko
ain taoujdate
meknes
skeletten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?