Na Turkse broers derde aanhouding voor ernstige mishandeling

algemeen
4
20 sep '12
De Turkse broers zouden meerde mishandelingen op hun geweten hebben.

De politie heeft donderdagochtend een 17-jarige Hilversummer aangehouden voor de mishandeling van een 15-jarige plaatsgenoot. Dinsdag werden al twee jongens van 14 en 18 jaar opgepakt. Het meisje zegt volgens de politie dat ze vorige week op het Wegaplein is aangerand en mishandeld. Een groep jongens zou haar hebben geschopt, geslagen en bekogeld met eikels en kastanjes. Ze durfde aanvankelijk geen aangifte te doen.

De jongens die dinsdag werden aangehouden, zijn vorige maand ook al aangehouden voor een andere mishandeling, aan de Neuweg. De drie zitten vast op het bureau en worden verhoord. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.
Het is al langer onrustig in het uitgaansgebied van Hilversum. Vorige maand werden daar twee jonge meisjes zwaar mishandeld. Sindsdien surveilleert de politie in de weekenden meer op straat.

PVV-Kamerlid Joram van Klaveren spreekt donderdag in Kamervragen aan minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) dat sprake is van 'structurele straatterreur' in de stad. Hij vindt dat burgemeester en voormalig hoofdredacteur van de Volkskrant Pieter Broertjes moet opstappen als niet snel maatregelen worden genomen.

© Novum 2012
pvv
turkse broers
hilversum
mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?