Anti-moslimposters in New York om 'beschaafd' Israël te steunen

buitenland
86
21 sep '12
Blogger vraagt om steun voor 'beschaafd Israël'.
Terwijl boze moslims wereldwijd protestacties houden tegen de anti-islamfilm waarin de profeet Mohammed belachelijk wordt gemaakt heeft de conservatieve Amerikaanse blogster en activiste Pamela Geller toestemming van de rechter gekregen om vanaf maandag in tien metrostations in New York provocatieve posters op te hangen. Op de posters wordt een vergelijking gemaakt tussen moslimradicalen en wilden.

Op de posters staat de tekst: "In iedere oorlog tussen de beschaafde mens en de wilde steun je de beschaafde mens. Steun Israël. Versla de jihad." Geller liet de posters eerder al aanbrengen op bussen in San Francisco. De vervoersautoriteit van New York wilde de posters eerst niet ophangen en noemde deze 'vernederend'. De rechter gaf vorige maand wel toestemming. Geller noemde de uitspraak een 'overwinning voor het eerste amendement', dat de vrijheid van meningsuiting regelt. 

Donderdag stapte ze in Washington naar de rechter om toestemming te krijgen ook daar haar posters op te hangen. Abdul Yasar, een inwoner van New York die veelvuldig gebruikmaakt van de metro en zich een belijdend moslim noemt, denkt dat Gellers actie getuigt van weinig inlevingsvermogen. "Als je niet de gevolgen wilt zoals die in Libië en Egypte waren na de fim (...) zou je ze niet moeten ophangen", zei hij. 

Maar 'als dit een vrij land is, hebben ze het recht dit te doen'. "En dan hebben moslims het recht hun eigen posters op te hangen." "Wij erkennen het recht op de vrijheid van meningsuiting en haar recht bekrompen en een racist te zijn", liet Muneer Awad van de New Yorkse afdeling van de Raad van Amerikaans-Islamitische Betrekkingen weten. 

Geller voerde in het verleden campagne tegen de bouw van een islamitisch centrum in de buurt van de plek waar tot 11 september 2001 de Twin Towers stonden. Ze is een fervent aanhangster van Geert Wilders.
© Novum 2012
palestina
oorlog
israël
pamela geller
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
verenigde staten
iran
championsleague
benjamin netanyahu
verenigd koninkrijk
gazastrook
frankrijk
jemen
israel
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi