Facebookmeisje zegt sorry voor rellen Haren

algemeen
12
25 sep '12
De familie is verdrietig over de gevolgen.

Het Harense meisje van wie haar feestje vrijdag uit de hand liep biedt samen met haar ouders in een brief haar excuses aan aan de inwoners van het Groningse dorp. Burgemeester Rob Bats las de brief maandagavond voor aan de gemeenteraad, meldt RTV Noord. "Het spijt ons dat een onschuldige uitnodiging is uitgegroeid tot grote rellen. Ons medeleven gaat uit naar de inwoners die grote angsten hebben doorstaan en schade hebben geleden", staat in de brief.

"Vreselijk, verbijsterend. Woorden schieten tekort.'' Het gezin vraagt om met rust gelaten te worden. "Daar hebben we nu als gezin grote behoefte aan", schrijven ze. "We voelen ons zeer gesteund, ook door alle inwoners die ons hebben geholpen en hebben meegeleefd."

Het meisje wilde vorige week haar 16e verjaardag vieren maar dat liep uit de hand toen ze de Facebookuitnodiging per ongeluk niet privé, maar publiekelijk rondstuurde. Duizenden mensen kwamen naar het Groningse dorp, waarna er rellen uitbraken.

De ongeregeldheden zorgden voor miljoenen euro's aan schade. Tientallen mensen raakten gewond. In totaal zitten nog 31 relschoppers vast.

© Novum 2012
project x
facebook
haren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?