'Abortusboot' gaat Marokkaanse vrouwen helpen

marokko
399
1 okt '12
De Nederlandse abortusboot van Women on Waves vaart komende week naar Marokko.

De internationale organisatie laat weten in te gaan op de uitnodiging van de Mouvement Alternatif pour les Libertés Individuelles (MALI), die legalisering van abortus nastreeft. Woensdag wordt bekendgemaakt waar, wanneer en hoe laat de boot arriveert.

Het schip kan in internationale wateren de zwangerschap van Marokkaanse vrouwen afbreken, omdat dan de Nederlandse wet van kracht is. In Marokko is abortus niet alleen illegaal, maar ook taboe, stelt Women on Waves, maar toch worden er dagelijks tussen de zes- en achthonderd abortussen uitgevoerd.

Omdat dit vaak op een onveilige manier gebeurt, leidt dit regelmatig tot sterfte, vooral bij armere vrouwen. MALI heeft Women on Waves gevraagd de Marokkaanse beweging voor legalisering van abortus te ondersteunen en heeft een petitie online gezet. Women on Waves zette de activiteiten in 2009 op een lager pitje, omdat de vrouwen die meevaren vanwege het toenmalige kabinetsbeleid van CDA, PvdA en ChristenUnie dreigden te worden vervolgd.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg deed dat jaar aangifte. Later maakte justitie bekend geen strafrechtelijk onderzoek naar Women on Waves in te stellen.

© Novum 2012
marokko
abortusboot
marokkaanse vrouwen
mali
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi