'Verzekeringen ruim 100 euro duurder'

algemeen
3
2 okt '12
De maatregelen van de VVD en PvdA gaan elk gezin 100 euro kosten.

De verhoging van de assurantiebelasting in Nederland, die maandag werd aangekondigd door VVD-leider Mark Rutte en PvdA-leider Diederik Samsom, gaat Nederlanders gemiddeld honderd euro extra per jaar kosten. Dat stelt het Verbond van Verzekeraars maandag. Rutte en Samsom presenteerden maandag een deelakkoord.

Daarin wordt de assurantiebelasting ruim verdubbeld, van 9,7 procent naar 21 procent. De forenzentaks, die deel uitmaakte van het zogenoemde Lenteakkoord, wordt teruggedraaid.
De assurantiebelasting moet worden betaald over onder meer autoverzekeringen, inboedelverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen. Onder meer de ziektekostenverzekering en levensverzekeringen zijn vrijgesteld.

Het afschaffen van de forenzentaks betekent dat er in 2013 ruim 1,6 miljard euro minder de staatskas in zal vloeien. De verhoging van de assurantiebelasting levert de overheid volgend jaar 940 miljoen euro op. Het Verbond van Verzekeraars spreekt van een sigaar uit eigen doos.

"Met de afschaffing van de forenzentaks wordt de forens misschien niet langer geraakt op de weg, maar dan alsnog gewoon thuis", aldus directeur Leo de Boer. "Door een streep te halen door de forenzentaks, treffen ze diezelfde consument alsnog door de belastingen op zijn verzekeringen te verhogen."

© Novum 2012
politiek
verkiezingen
pvda
vvd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi