Marokko maakt zich op voor het Offerfeest

buitenland
23
9 okt '12
Eid Al-Adha staat weer voor de deur.

Voor het feest haasten veel gezinshoofden zich naar boeren om een schaap te bemachtigen. Volgens een verklaring van het ministerie van Landbouw en Visserij zijn de omstandigheden zeer goed te noemen. Het aanbod is er waardoor prijzen niet uit de pan rijzen. Zo zijn er in totaal 7,5 miljoen schapen en geiten beschikbaar terwijl de vraag rond de 5,2 miljoen dieren ligt.

Men verwacht dat er 4,3 miljoen schapen, 500.000 lammeren en 400.000 geiten over de toonbank gaan de komende weken. Ondanks het economische klimaat was de industrie samen met veeboeren in staat om het aanbod te garanderen. Ook de gezondheidstoestand van de dieren is 'zeer bevredigend' volgens het ministerie. Dat is vooral te danken aan speciale programma's en surveillance.

De herkauwers zijn voor boeren een belangrijke bron van inkomsten dus zij kijken reikhalzend uit naar het Offerfeest. Daarnaast zal de economie een flinke stimulans krijgen door economische activiteiten in binnen en buitenland. Zo sturen veel Marokkanen in het buitenland geld naar Marokko om familie bij te staan.

Men verwacht een totale omzet van 8 miljard dirham. Het ministerie heeft Marokkanen beloofd om de prijzen en het aanbod nauwkeurig in de gaten te houden om absurde prijsstijgingen te voorkomen.

© Redactie 2012
marokko
offerfeest
schapen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi