Kogel uit hals Pakistaanse activiste (14) verwijderd

buitenland
55
10 okt '12
Artsen hebben een kogel uit de hals van het 14-jarige Pakistaans meisje Malala gehaald.

Yousufzai werd dinsdag door Talibanstrijders beschoten, omdat ze zich inzette voor onderwijs voor vrouwen. Dat heeft de Pakistaanse regering woensdag gezegd.Yousufzai ligt in een militair ziekenhuis in Peshawar. Met het verwijderen van de kogel waren enkele uren gemoeid omdat er complicaties optraden, aldus Mian Iftikhar Hussain, minister van informatie in de provincie Khyber Pakhtunkhwa. 

"Haar toestand verbetert, maar ze is nog steeds buiten bewustzijn. Ik kan nog niets definitiefs zeggen over haar toestand. Een groep artsen houdt haar voortdurend in de gaten", zei hij.Yousufzai, die wreedheden heeft gedocumenteerd die de Taliban in de Swat-vallei hebben begaan en zich inzet voor onderwijs voor vrouwen, werd vorig jaar voorgedragen voor de Internationale Kindervredesprijs.

De Pakistaanse legerchef Ashfaq Parvez Kayani bezocht Yousufzai dinsdag. "Door Malala aan te vallen blijkt dat de terroristen niet hebben begrepen dat ze niet slechts een individu is, maar een icoon van moed en hoop (...)", aldus Kayani. Hij zwoer dat het leger nooit zal buigen voor terreur. "We zullen vechten, we zullen winnen, ongeacht de kosten."

© Novum 2012
pakistan
malala yousufzai
taliban
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?