Afellay: 'Ik heb nog niet met Van Gaal gesproken'

sport
26
10 okt '12
Afellay moet nog het een en ander bespreken met Van Gaal.

Ibrahim Afellay zat tijdens de interland tegen België negentig minuten op de bank en tijdens de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije en Hongarije zat hij niet eens bij de selectie, bondscoach Louis van Gaal haalde hem wel bij de groep voor de interlands tegen Andorra en Roemenië. Dat kwam voor de aanvaller van Schalke 04 niet als een verrassing.

"Nee, waarom? Ik heb niet alles gespeeld bij Schalke 04 en start niet altijd in de basis, maar dat geldt voor meer internationals bij hun club", zegt de door FC Barcelona verhuurde international in gesprek met De Telegraaf. "Ik voel me goed, fit en doe steeds meer spelritme op."

Huub Stevens brengt Afellay rustig bij Schalke 04, soms tot ongenoegen van de voormalig PSV'er. "Het is moeilijk geduld op te brengen als je staat te popelen om te spelen als liefhebber. Ik zie dat ik iets kan toevoegen aan ons elftal, maar begrijp aan de andere kant de denkwijze van de trainer ook wel. Als ik speel, moet ik laten zien van toegevoegde waarde te zijn. 

Datzelfde geldt voor het Nederlands elftal. Inderdaad is de concurrentie groot, maar dat is normaal als je met de beste spelers van Nederland op het veld staat."Naast drie dagen voor de interland tegen België heeft Afellay geen ervaringen met Van Gaal. 

"Hij is gedreven en duidelijk. Voor de groep tenminste. Individueel heb ik nog niet met hem gesproken, maar dat zal ongetwijfeld nog komen."

© Voetbalprimeur 2012
afellay
oranje
van gaal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi