Gestolen mobieltje voortaan onbruikbaar

algemeen
11
12 okt '12
Gestolen mobieltjes worden vanaf volgend jaar op afstand onbruikbaar gemaakt.

Zo moet het aantal straatroven en ramkraken op telecomwinkels worden teruggedrongen, meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdag. KPN, Vodafone en T-Mobile hebben hierover afspraken gemaakt met minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) en minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA).
 
Vooral jongeren met smartphones worden vaak van hun kostbare apparaatjes beroofd. De mobieltjes zijn voor straatrovers vaak gemakkelijk uit de handen te grissen en leveren veel geld op. Vorig jaar werden ruim vijduizend mensen op straat van hun mobieltje beroofd. Dit jaar zijn er tot nu toe bijna 3100 slachtoffers.

Alle telefoons hebben een uniek serienummer en dat kan worden gebruikt om het op afstand te blokkeren. Het unieke nummer is te vinden door op de telefoon *#06# in te toetsen. De providers raden aan dit nummer direct na aankoop te noteren.

Het is al mogelijk een simkaart op afstand te blokkeren, maar dan wordt alleen het abonnement stopgezet. Om weer met de telefoon te kunnen bellen hoeft de dief er alleen een nieuwe simkaart in te doen. In België en het Verenigd Koninkrijk worden gestolen mobieltjes al langer geblokkeerd.

Dat heeft daar al geleid tot een 'aanzienlijke daling' van het aantal slachtoffers, stelt het ministerie van Veiligheid en Justitie.

© Novum 2012
mobieltjes
gestolen
telefonie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi