Marokko en VS blijven strijden tegen terrorisme

algemeen
14
16 okt '12
Marokko en de Verenigde Staten blijven hand in hand de strijd voortzetten.

Dat kwamen de twee landen overeen tijdens de eerste zitting van het Strategisch Dialoog Marokko-Verenigde Staten dat op 13 september werd gehouden. De totale inhoud is gisteren vrijgegeven door de autoriteiten. 'Op veiligheidskwestie zullen de Verenigde Staten en Marokko op dezelfde voet doorgaan. Met name op het gebied van strafrecht en terrorismebestrijding zal dit het geval zijn', zo valt te lezen.

Opmerkelijk genoeg werd ook het verdrag van non-proliferatieverdrag genoemd. Het verdrag is in het leven geroepen om het bezit van kernwapens te beperken. Ook het recht om kernenergie voor vreedzame doeleinden te gebruiken is verboden bij het ondertekenen. Marokko zal volgens het rapport blijven werken aan democratische hervormingen en het strafrecht versterken om de dreiging van gewelddadige extremisme in Marokko en de regio in te dammen. 

Ook zijn Washington en Rabat overeengekomen om opleidingsprogramma's op te stellen met betrekking tot grensbewaking en de veiligheid van havens en douanecontroles. Marokko zal hiervoor de nodige moderne middelen voor geleverd krijgen van de VS. De vergadering besloot met de overtuiging dat de Marokkaan-Amerikaanse betrekkingen de veiligheid in de regio en de wereld zal goed doen. 

Logischerwijs stemden de landen in om de nauwe samenwerking voort te zetten in het kader van de strijd tegen terrorisme.

© Redactie 2012
marokko
vs
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?