Koningen Marokko en Jordanië bezorgd om Syrië

buitenland
20
19 okt '12
Koning Mohammed VI is in Jordanië om met koning Abdullah II te praten.

Koning Abdullah II van Jordanië heeft gewaarschuwd voor de 'gevaarlijke repercussies' die het conflict in Syrië voor landen in het Midden-Oosten kan hebben. Volgens een verklaring van het paleis uitte hij zijn zorgen donderdag in een gesprek met koning Mohammed VI van Marokko, die woensdag voor een driedaags staatsbezoek in Amman arriveerde.
Abdullah en andere Jordaanse functionarissen hebben de vrees geuit dat het geweld in Syrië overslaat naar de 210 duizend Syrische vluchtelingen die het koninkrijk herbergt. Jordanië is ook bang dat chemische wapens waar Syrië over beschikt in verkeerde handen kunnen vallen als het regime instort.
Volgens de verklaring zei de koning verder dat de opvang van vluchtelingen druk legt op de gezondheidszorg en water- en elektriciteitsvoorziening in Jordanië. Hij deed een oproep voor internationale hulp aan zijn land om deze diensten aan de vluchtelingen te kunnen blijven aanbieden.

Marokko is met veel materiaal en personeel in het kamp waar Syriërs opgevangen worden. Met ziekenhuizen en humanitaire hulp wil Marokko een steentje bijdragen. Mohammed VI heeft het kamp waar Marokkanen actief zijn een bezoek gebracht. Dat deed hij samen met een groepje ministers die verantwoordelijk zijn voor het beleid omtrent Syrië. 

© Redactie 2012
marokko
syrië
jordanië
arabische lente
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?