Marokkaan in Thailand zit prima op zijn plek

marokko
7
21 okt '12
Adnan Barakat wist recent met zijn Thaise werkgever Muang Thong United beslag te leggen op de landstitel.

De ervaren middenvelder geniet van zijn avontuur in Azië en wil met zijn club op jacht naar meer prijzen in de nabije toekomst.“Ik geniet hier iedere dag, het is echt een familieclub. Dat heb ik in het verleden gemist. Ik wist zes keer te scoren en was verantwoordelijk voor elf assists. Dat is iets waar ik trots op ben want zo eenvoudig is dat hier ook weer niet. Ik had een belangrijk aandeel in de titel. 

In de uitwedstrijd tegen concurrent Chonburi scoorde ik waardoor het stadion met 20.000 toeschouwers opeens stil viel. Dat was echt een geweldig gevoel”, aldus Barakat tegenover VoetbalPrimeur. De kampioen van Thailand heeft recht om deel te nemen aan het grootste clubtoernooi van Azië. “In februari 2013 wacht de Asian Champions League. Echt geweldig om dat mee te maken. 

Ik ben hier alleen niet om achteraf te kunnen zeggen dat het leuk was, ik wil prijzen winnen. Ik zie mijn avontuur in Thailand als een mooie kans. De eerste mogelijkheid om een prijs te pakken is ons gelukt en daar ben ik dan ook erg dankbaar voor.”Barakat maakte in 2012 de overstap van Azerbeidzjan naar Thailand. De verschillen waren in de aanvangsfase lastig voor de in  Nederland geboren speler. 

“In januari 2012 arriveerde ik in Thailand. Het was echt onbekend terrein voor mij. Ik wist niet dat het voetbal hier zo populair was. Tijdens de voorbereiding had ik het lastig, een temperatuur van veertig graden en ik viel vijf kilo af. Na twee weken was ik helemaal fit en door het goede Thaise eten was aankomen vervolgens geen grote moeite.” Barakat was na zijn transfer niet direct inzetbaar voor Muang Thong United. 

“Ik miste na mijn komst de eerste wedstrijd van het seizoen omdat mijn oude werkgever FC Baku de benodigde formulieren niet wenste te geven. De FIFA moest ingeschakeld worden om uit te kunnen komen voor mijn huidige club. Tijdens mijn debuut werd er met 5-1 gewonnen en was ik goed voor twee assists. We bleven 32 wedstrijden ongeslagen, nog twee duels winnen en dan hebben we een record gevestigd dat volgens mij nooit meer verbeterd zal worden.”

De Amsterdammer (30) kwam in het verleden uit voor onder andere NAC Breda, FC Eindhoven, SC Cambuur en FC Den Bosch.

© Voetbalprimeur 2012
adnan barakat
marokko
marokkaan
muang thong united
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?